• Naše reference:

  Kaj je offset tisk in pri kako obsežnih nakladah ga je najbolje uporabiti?

  V Tiskarni Dikplast strankam ne ponujamo zgolj digitalnega tiska, pač pa lahko tiskamo tudi offset tisk. Veliko ljudi se pri tem sprašuje kaj je offset tisk. Omenjeni tisk zagotavlja visoko kakovost tiska, hkrati pa slovi po svoji hitrosti. Tiskamo na najsodobnejših strojih znamke Heidelberg, do formata B1. Motiv, ki ga moramo natisniti, tiskamo neposredno iz dveh valjev (od tod tudi ime tiska). Prvi valj z matrico prenese obarvani motiv na drugi, offset valj, ta pa motiv odtisne na podlogo. Pri tem je ključnega pomena kombinacija vode in barve. Barve, ki jih pri tisku uporabljamo, so vodoodporne zato lahko s pomočjo vode na kemično obdelanih matricah zelo natančno določimo meje odtisa. Posledično so linije tiska jasne, motivi pa izjemno čisti.

   

  Kot vidimo, je prednosti offset tiska torej veliko - izredno visoka ločljivost tudi pri najzahtevnejših tiskovinah, velika hitrost tiskanja v vseh formatih, prav tako pa ne smemo spregledati cenovne ugodnosti pri večjih nakladah. V Tiskarni Dikplast pa vam zraven možnosti offset tiska ponujamo tudi digitalni tisk, ki se ga poslužujemo predvsem pri tiskanju majhnih in srednjih doklad, saj je cena digitalnega tiska v tem primeru ugodnejša. Digitalni tisk se je v zadnjih letih hitro razvijal in predstavlja izjemno konkurenčen način tiskanja offset tisku, zato se ga v tiskarnah velikokrat poslužujejo pogosteje. Pri digitalnem tisku motiv na podlago tiskamo direktno iz datoteke, ki je shranjena na računalnika. S tem se izognemo pripravi valjev in tako nekoliko zmanjšamo stroške tiska.


  Pestra izbira najrazličnejših tiskovin z ugodnim cenikom

  V Tiskarni Dikplast se lahko stranke odločijo za tiskanje različnih tiskovin v tehniki offset. Tiskamo torej:

  • poslovne tiskovine (dopisi, vizitke, mape, obrazci, bloki,…)
  • reklamne tiskovine (prospekti, letaki, katalogi, plakati, ceniki, koledarji,…)
  • periodiko (revije, časopisi, glasila, …)
  • druge tiskovine (brošure, knjižice, etikete, knjige, nalepke, …


  Kdaj je bolje izbrati offset tisk in kdaj se je bolje odločiti za digitalni tisk?

  Seveda se pred tiskanjem veliko strank vpraša kateri tisk je bolje in ugodneje izbrati – offset tisk ali digitalni tisk? V primeru da stranka želi tiskati večje količine tiskovin, v Tiskarni Dikplast zmeraj priporočamo offset tisk, saj bo cenik offset tiska v danem primeru ugodnejši; če pa govorimo zgolj o nekaj izvodih tiskovine, je priporočena uporaba digitalnega tiska, saj zanjo ne potrebujemo posebne priprave, hitrejša pa je tudi sama izvedb tiska. Poleg tega je digitalni tisk zelo prilagodljiv in ponuja številne ustvarjalne možnosti za dosego boljših marketinških učinkov.

   

  Pestra izbira tiskovin v offset tiskarni Dikplast

  V Tiskarni Dikplast strankam ponujamo tisk najrazličnejših materialov. Tako se lahko stranke odločijo za tisk na kuverte, letake, bloke, brošure in seveda vizitke in tako poskrbijo za celostno podobo podjetja, ki vodi tudi v večjo prepoznavnost družbe.

  Prav tako omogočamo tisk reklamnega materiala. Zraven brošur in letakov je pri nas mogoče natisniti tudi plakate različnih dimenzij. Ker pa se zavedamo, da celostna podoba podjetja in odlična reklama produkta zmeraj ni dovolj, omogočamo tudi tisk na embalažo. Tisk je kakovosten in natančen, embalaža produkta pa bo tako še dodatno prepričala potencialne stranke.

  V primeru dodatnih vprašanj o offset tisku smo dosegljivi tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer bomo na vprašanja hitro odgovorili in tako strankam pomagali do pravilne odločitve. Ob pregledu naše spletne strani lahko stranke naletijo tudi na cenik offset tiska, prav tako pa si lahko preberejo več o naši tiskarni, ki je izjemno ekološko ozaveščena. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer se lahko o tehnikah tiska pogovorite s strokovnjaki, ki vam bomo z veseljem svetovali o tem, katera tehnika tiska je najprimernejša za vaš produkt.