• Naše reference:

  Tiskarski nasveti

  Kot družbeno odgovorno podjetje prispevamo k bolj zeleni družbi in okolju. V mnogih primerih je lahko tiskano gradivo najboljši način za zagotavljanje informacij, prodajni interes ali spodbujanje akcij.

   

  Za vas smo pripravili nekaj praktičnih nasvetov, ki vam bodo pomagali preoblikovati vaše tiskano gradivo bolj zeleno. Začnite počasi in zavedali se boste, da je uporaba katerega koli od teh nasvetov korak v pravo smer.

   

  Nasvet 1: Imejte v mislih okolju prijazne elemente že pri oblikovanju tiskanega gradiva. Izberite končno velikost za vaše tiskane materiale, ki omogočajo najučinkovitejšo uporabo standardne velikosti papirja. Uporaba manj črnila pogosto pomeni prihranek časa, papirja in denarja. Delajte z oblikovalci in tiskarji zgodaj v procesu za doseganje najbolj okolju prijaznega dizajna oziroma zasnove.

   

  Nasvet 2: Tiskajte na recikliran papir, ki vsebuje najmanj 30% potrošniške odpadke.

   

  Nasvet 3: Zmanjšajte tiskane strani v izročkih, dogodkih in priročnikih.
  Postavite več diapozitivov 3, 4 ali celo 6 na stran. Zmanjšajte zamike in razmike odstavkov v dokumentih. Uporabite najmanjšo možno velikost pisave, ki je še berljiva za vaše občinstvo. Na splošno je velikost 10 točk dobro za pisavo Arial ali Helvetica, medtem ko je velikost 11 točk že sprejemljivo za Times New Roman. Tiskajte na obeh straneh papirja za izročke ali knjige.

   

  Nasvet 4: Dostavite vaše gradivo za tiskalnik elektronsko, preko FTP ali elektronske pošte.

   

  Nasvet 5: Natisnite samo tisto, kar potrebujete.