Tiskarski nasveti

Sreda, 3. marec 2010

Kot družbeno odgovorno podjetje prispevamo k bolj zeleni družbi in okolju. V mnogih primerih je lahko tiskano gradivo najboljši način za zagotavljanje informacij, prodajni interes ali spodbujanje akcij.

Za vas smo pripravili nekaj praktičnih nasvetov, ki vam bodo pomagali preoblikovati vaše tiskano gradivo bolj zeleno. Začnite počasi in zavedali se boste, da je uporaba katerega koli od teh nasvetov korak v pravo smer.

Nasvet 1: Imejte v mislih okolju prijazne elemente že pri oblikovanju tiskanega gradiva. Izberite končno velikost za vaše tiskane materiale, ki omogočajo najučinkovitejšo uporabo standardne velikosti papirja. Uporaba manj črnila pogosto pomeni prihranek časa, papirja in denarja. Delajte z oblikovalci in tiskarji zgodaj v procesu za doseganje najbolj okolju prijaznega dizajna oziroma zasnove.

Nasvet 2: Tiskajte na recikliran papir, ki vsebuje najmanj 30% potrošniške odpadke.

Nasvet 3: Zmanjšajte tiskane strani v izročkih, dogodkih in priročnikih.
Postavite več diapozitivov 3, 4 ali celo 6 na stran. Zmanjšajte zamike in razmike odstavkov v dokumentih. Uporabite najmanjšo možno velikost pisave, ki je še berljiva za vaše občinstvo. Na splošno je velikost 10 točk dobro za pisavo Arial ali Helvetica, medtem ko je velikost 11 točk že sprejemljivo za Times New Roman. Tiskajte na obeh straneh papirja za izročke ali knjige.

Nasvet 4: Dostavite vaše gradivo za tiskalnik elektronsko, preko FTP ali elektronske pošte.

Nasvet 5: Natisnite samo tisto, kar potrebujete.

     Barvit življenjski stil

Eko pisava

Četrtek, 18. junij 2009

Sedaj lahko tudi v pisarni pri delu storite nekaj dobrega za okolje. Nizozemsko podjetje Spranq je izumilo t.i. eko tip pisave, ki si ga lahko na svoj računalnik prenesete tukaj. Po nekaterih podatkih pri tiskanju s tovrstno 'preluknjano' pisavo prihranite do 20 % barve in tako prispevate k ohranjanju narave. Pri velikosti 12pt in manj se luknjice v črkah ne opazijo, zato 'ekološka' pisava ne vpliva na berljivost.
 

Knjigoveštvo

Četrtek, 18. junij 2009

V segmentu knjigoveštva vaše materiale oblikujemo, skeniramo slikovne predloge in opravimo avtorsko korekturo. Ko je knjiga natisnjena, zberemo posamezne liste ali pa zgibamo cele pole in jih zašijemo z nitjo. Uporabljamo tudi vročo vezavo, knjigo obrežemo, pregledamo in pakiramo.
Hitro, kvalitetno, strokovno in po konkurenčnih cenah.

Preglejte še ostale storitve
 

Kontakt

Tiskarna Dikplast d.o.o.
Kotna ulica 5
SI-3000 Celje
T +386 (0) 3 425 66 40
F +386 (0) 3 425 66 50
E info@dikplast.si

Naročite se na e-novice.